Doğranmış bezelye tarifi

Kıyılmış bezelye tarifi malzemeleri

  • 1 kutu bezelye 850 gr veya taze bezelye
  • 150 gram kıyılmış et
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve kırmızı toz biber
  • Yarım et suyu veya 1 çay kaşığı sebze baharatı
  • tuz
  • 5 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3/3,5 su bardağı su

Doğranmış bezelye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle soğanları küp küp doğrayalım tavaya sıvı yağı koyup soğanları ekleyip kavuralım.
  2. 5 dakika sonra kıymayı ilave edin ve çiğ kokusu kayboluncaya kadar kızartın.
  3. Salça ve baharatları ekleyip 1 dakika kavuralım, küçük küçük doğradığımız patates, bezelye ve havuçları ekleyip 2 dakika daha kavuralım ve suyunu ilave edelim.
  4. Ben 3 su bardağı su koydum, gerekirse artırın.
  5. Tuz ve et suyunu ekleyip kaynattıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun.

Doğranmış bezelye tarifi

  • bezelye
  • tatlı tarifi
  • Kıyılmış et ile
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kendi suyunda pişen makarna tarifinin fermantasyonu (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın