dereotu etli börek tarifi

Dereotu Tarifi için Malzemeler

  • 150 gram bitkisel ghee veya tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta + 1 yumurta beyazı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2.5 su bardağı un (yavaş yavaş ekleyin, çok fazla olabilir)
  • ince doğranmış dereotu
  • rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 poşet kabartma tozu

sürmek

  • 1 yumurta sarısı

Dereotu etli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. 150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 yumurta akı, 3 yemek kaşığı yoğurdu bir kaba alın.
  2. Ardından 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Bu aşamadan sonra yoğurmaya başlayalım. 1 su bardağı mısır unu ve 1 paket kabartma tozu ekleyin.
  3. Son olarak 2,5 su bardağı un ekleyin. Yavaş yavaş ekleyelim, fazla gelebilir. Doğranmış dereotu ve rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip karıştırın.
  4. Hamur pürüzsüz bir kıvamda olmalıdır. Kekleri rulo yapıp tepsiye dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Afiyet olsun

Fotoğraflı dereotu pasta tarifi

  • tatlı tarifi
  • dereotu ile
  • kesimler
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fantastik yayılma

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın