Mantı (tam boy)

Mantı Tarifi İçin Malzemeler (tam boy)

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • tuz (1 çay kaşığı)
  • 1 yumurta

içeri

  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • karabiber
  • acı biber
  • tuz
  • sekiz
  • reyhan
  • maydanoz

pişirmek için;

  • Ghee
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

yukarı;

  • sarımsaklı yoğurt
  • sekiz
  • acı biber

Mantı tarifi (tam boy) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Hamuru bir kapta yoğurun, un, yumurta, tuz ve suyu azar azar ekleyerek yoğurun.
  2. Hamur çok yumuşak olmamalıdır.
  3. Bitmiş hamurdan daha kalın, tek tek yuvarlanan 6 hamur topu yapın.
  4. İç harcımızı hepsini toplayarak yoğuralım.
  5. Düz kesip şekil verdiğiniz hamurun üzerine kıymadan kestiğiniz küçük parçaları koyuyorum.
  6. Mantı hazır olduğunda kaynar suya koyun ve 15-20 dakika pişirin.
  7. Bu arada küçük bir tavada tereyağını eritelim ve başka bir tavada salçayı kızartalım.
  8. Pişen mantı suyunu salçaya ekleyelim.
  9. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  10. Mantıları tabaklara koyuyoruz, sarımsaklı yoğurdu döküp salça ve tereyağını ekleyip nane cipsleri ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mantı tarifi (tam boy)

  • tatlı tarifi
  • mantı
  • boyut
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Bunun için
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Otlar peynirli hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın