Otlar peynirli hamur işleri

Bitkisel peynirli börek tarifi için malzemeler

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta (sarısından)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 demet maydanoz
  • bir tutam dereotu
  • yeterli un

içeri;

  • Beyaz peynir

üzerine;

  • Susam
  • kimyon
  • ay çekirdeği

Hamur işleri bitkisel peynir tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Sıvı malzemeleri yumuşamış yağa ekleyin ve bir kaşıkla iyice karıştırın. Sebzeleri ince ince doğrayın ve ekleyin.
  2. Ardından kabartma tozunu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Ele biraz yapışan yağlı bir macun olacak. Unu eklemeye başladığımızda elimizle yoğuralım.
  3. Hazırlanan hamur hamurunu 15 dakika dinlendirin. Ardından küçük mandalina dilimlerini alıp elimizle açıp içlerine bir tatlı kaşığı peynir koyup kapatıyoruz.
  4. Kapanış noktalarını tepsiye dizdim siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürdüm, çatalla çizdim, susam ve ayçiçeği çekirdeği ile süsledim.
  6. 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin. (Ben çok sıcak severim, istediğiniz kadar pişiririm) Afiyet olsun 🤗🌿🌿☺️.

Otlar ile peynirli hamur işleri tarifi

  • tatlı tarifi
  • bitkisel
  • kek tarifleri
  • peynirli
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

dereotu etli börek tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın