Elmalı Kurabiyeler (büyük silahımda)

Elmalı Kurabiye (Büyük Turta) Tarifi Malzemeler

hamur için:

  • 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 kase yoğurt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 8-9 klasik su bardağı un

İç harç için:

  • 5 büyük elma
  • 1.5-2 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı iri dövülmüş kaju

Elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır (benim büyük piramidimde)?

yemebaskı tarifi

  1. Elmaları yıkayıp süzün ve kabuklarını soyun. İyice düzenleyin.
  2. Elmaları 1,5 çay bardağı şeker ile orta ateşte suyu çıkıp soğuyana kadar kavurun.
  3. İç harcı soğurken un hariç tüm malzemeleri yoğurun.
  4. Unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurmaya devam edin.
  5. Bu noktada hamurunuzdan bir miktar alıp streç filme sarın ve buzlukta donmaya bırakın.
  6. Hamurunuzu un serpilmiş tezgahta fırın tepsisi gibi açın (ben büyük dikdörtgen bordür kullandım).
  7. Hamurunuzu yağlanmış bir kaseye alın.
  8. Öğütülmüş cevizleri soğutulmuş dolgu ile karıştırın. Borcamdaki hamurun üzerine tarçın serpin.
  9. Elma suyunu hamurun üzerine yayın.
  10. Dondurulmuş hamuru dondurucuda rendeleyin. Harcı örtün.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  12. İlk ısı geçtikten sonra pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı elmalı kurabiye (benim büyük piramidimde) tarifi

  • borçlarımda
  • tatlı tarifi
  • büyük
  • Bir elma:
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

halawa unu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın