Bardi pirinci (puf böreği)

Bardi pirinci tarifi malzemeleri

  • 1 parça hamur
  • 2 tavuk budu (haşlanmış ve kavrulmuş)
  • 2 su bardağından biraz az pirinç
  • 1 büyük soğan
  • 1 demet maydanoz
  • baharat
  • hibeler
  • Ceviz, badem veya antep fıstığı tercih edin
  • tuz
  • bunlar

Bardi pirinci (Uvkali) tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi
  1. İlk olarak pirincin üzerine sıcak su ve tuzu koyup kenara alıyoruz.
  2. Tavukları haşlayıp kızartıyoruz.
  3. Tereyağını ve soğanı kavuruyoruz, süzerek pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Son olarak tavuk yüksek tuz ve baharatları ilave edip yeteri kadar su ekleyip pirinci pişirin. Ama tam pişmeden ocaktan alıyoruz ki biraz sıvı kalsın.
  5. Dilediğiniz bir kek kalıbını veya fırın tepsisini yağlayın ve hamuru kenarlardan sarkacak şekilde yayın.
  6. Pirincin içine maydanoz, badem, ceviz ya da fıstık ekleyecekseniz onları da ekleyip karıştırın.
  7. Hamuru yaydığımız kaba boşaltıyoruz.
  8. Sarkan yufkayı kenarlarından örtün, üzerine hafif yağ gezdirip fırına verin.
  9. Fırından çıkarıp servis ediyoruz.

Resimli Bardi Pirinç (Yufka) tarifi

  • tatlı tarifi
  • parde
  • kek tarifleri
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yufka hamuru

sonraki haber:

Topkapı Tavuğu (sinema yolu)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın