Topkapı Tavuğu (sinema yolu)

Topkapı Tavuk Tarifi (Sinem Usulü) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Yarım çay kaşığı tarçın tozu
  • Yarım çay kaşığı baharat
  • 1 kutu tavuk göğsü
  • 4 şişirilmiş hamur

Topkapı Tavuk Tarifi (Sinme Usulü) Nasıl Yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Nişasta berraklaşana kadar pirinci yıkayın.
  2. Yağı uygun bir tavada ısıtalım ve fıstıkları rengi dönene kadar kızartalım.
  3. Ardından doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Pirinç baharatlarını, tuzu, şekeri ekleyip biraz kavuralım.
  5. Kuş üzümü sıcak suda 15 dakika bekletin.
  6. Tercihinize göre tavuk veya içme suyu ve kuş üzümü ekleyip kapağını kapatıp karıştırarak pişirelim.
  7. Pişirdikten sonra 15 dakika bekletin.
  8. Fermantasyon sırasında tencere ile kapak arasına uygun bir bez veya kağıt havlu koyarsanız lapa oluşumunu engeller.
  9. Montaj aşamasına geldiysek öncelikle tavukları yatay olarak ortadan ikiye bölelim, çırpıcı yardımıyla yumuşatalım ve üzerlerine tuz ve karabiber serpelim.
  10. Pankek hamurunu yan yana ekleyip vida ile biraz yuvarlayalım, tavuğu boşluk kalmayacak şekilde dizip, pirinci ekleyip iyice saralım.
  11. Dilerseniz ayrı bir hamurla şekil verebilirsiniz.
  12. Son olarak, yumurta sarısını fırçalayın ve altın kahverengi olana kadar fırında pişirin.
  13. Yanında patates püresi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Resimlerle Topkapı tavuğu tarifi (sinema tarzı)

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • güzel kız
  • benim sinemam
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Topkapı
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Zeytinyağlı kara lahana ruloları (Al Munkar)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın