pilav

Pirinç eriştesi tarifi malzemeleri

  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • iki buçuk su bardağı su
  • ½ su bardağı çiçek şehriye
  • Sıvı yağ (isterseniz 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyebilirsiniz)
  • tuz
  • Et veya tavuk suyu (kaynayınca suyunu küçük karton kaplara doldurup buzluğa koyuyorum)

Pirinç pilavı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tenceremize yağı ve makarnayı koyup ocağa alıp kızartıyoruz.
  2. Koyulaşınca pirinçleri ekleyip birlikte kavurun.
  3. Pirinç sertleşince suyu, suyu ve tuzu ekleyip kapağını kapatın ve 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  4. Üstü yukarı bakacak şekilde karıştırıp altını kapatıyoruz.
  5. Üzerine bir havlu koyun ve göz kapağını kapatın. İyi iştah, şifalı bal.

fotoğraflı pirinç eriştesi tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • pilav
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

tuzlu krep

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın