Pirinçli humuslu et yemeği

Etli Pirinçli Humus Tarifi İçin Malzemeler

️ pirinç için.

  • ½ su bardağı pirinç (200 ml)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı erişte
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 2 çay kaşığı tuz

️ çorba için.

  • 400 gram kuzu eti (kemikli)
  • 400 gram nohut (haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
  • 2 ince doğranmış soğan
  • 2 çay kaşığı tuz veya sebze, 2 çay kaşığı nane tozu
  • 1 yemek kaşığı öğütülmüş tatlı biber

Nohut eti ve pilav tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tereyağını bir tavada eritin ve makarnayı kızartın. İki su bardağı yıkanmış pirinci ekleyin ve karıştırın. Dört su bardağı kaynar su ve tuzu ekleyip 12 dakika kısık ateşte pişirin.
  2. Etleri bir tencerede kendi suyunda kaynatalım. Soğan, nohut, kırmızı biber salçası ve baharatları ekleyip kaynar suyu yüzeye çıkana kadar dökün. Orta ateşte bir saat pişmeye bırakın.
  3. Humusu pilavın üzerine koyarak servis edebilirsiniz.

Resimli etli ve pilavlı humus tarifi

  • tatlı tarifi
  • eşliğinde
  • etli
  • nohut
  • kek tarifleri
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Tavuk Carnirick Patates (Efsanevi Lezzet)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın