Tavuk Carnirick Patates (Efsanevi Lezzet)

Karnıyarık Tavuklu Patates Tarifi (Efsanevi Lezzet) İçin Malzemeler

  • 5-6 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 1 tatlı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 domates
  • tuz biber acı biber
  • 5-6 adet büyük boy patates

domates sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su

yağda kızartmak;

  • Sebze yağı

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • tuz
  • karabiber
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi

yukarı;

  • rendelenmiş çedar peyniri

Carnarian Chicken Patates (Lezzet Efsanesi) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle büyük bir patatesi ortadan ikiye kesip kaşık yardımıyla içini oyup kızgın yağda kızartıp tepsiye koyuyorum.
  2. Daha sonra iç harcı için yağımızı tavaya alıp kızdıralım. Küp şeklinde doğradığım tavukları ekleyip karıştırdım ve pişmeye bıraktım.
  3. Su kuruduktan sonra soğan, domates ve biberleri küçük küçük doğrayıp ekleyip tekrar karıştırıyorum, baharatları ekleyip orta ateşte kontrollü bir şekilde pişiriyorum.
  4. İç harcım piştikten sonra patateslerin içini doldurdum. Bir yemek kaşığı salçayı sıcak suda eritip tepsiye dökün.
  5. Beşamel sos için tavada tereyağını eritip unu ekleyip karıştırdım, sütü ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırdım.
  6. Son olarak tuz, karabiber ve hindistan cevizi ekleyip karıştırdım ve koyulaşınca ocaktan alıp dikkatlice patateslerin üzerine döktüm.
  7. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekledim ve 190-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. İlk sıcak çıktığında servis ettim.

Karnıyarık (Efsanevi Lezzet) Resimli Tavuklu Patates Tarifi

  • tatlı tarifi
  • efsane
  • Göbek
  • lezzet:
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • piliç ile
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Airfryer’da tavuk kanatları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın