Yazın da kışın da seveceğiniz bir fasulyeli pilav tarifi



Bugün sizler için lezzetli ve lezzetli bir pilav tarifi hazırladık.

Pirinç, herhangi bir yemeğin yanına giden harika bir garnitür. Domates, tavuk, et, sebze ve hatta mantarla hazırlanan pirinç pilavına farklılık katmak isterseniz size bir lezzet şöleni yaşatacağız!

Taze fasulyeli pilav doyurucu olduğu kadar lezzetli… Sadece ara öğün olarak değil, ana yemek olarak da yenebilir. Turşu ve yoğurt ile servis edildiğinde gözünüz başka yiyecek aramaz.

Afiyet olsun şimdi…

Dersler

  • Yarım kilo yeşil fasulye
  • 2 su bardağı baldo pirinci
  • 2 soğan
  • 5 domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı ılık su

yapılışı

Öncelikle kemikleri ayıklanmış ve yıkanmış yeşil fasulyeleri küp şeklinde doğrayın. Daha sonra tencerenin dibine yayın. Yıkanmış pirinci ekleyin ve fasulyeleri örtün. Ardından doğranmış soğanları pilavın üzerine koyun. Son olarak domatesleri doğrayın ve soğanların üzerini kapatın.

Tereyağını parçalara ayırın ve üzerine serpin. Ardından yağı püskürtün. Tuz ve karabiber serpin, ardından su ekleyin.

Orta ateşte 2-3 dakika pişirdikten sonra kısık ateşte pirinç ve fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

Yorum yapın