/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Airfryer Kek Tarifi Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 bardak un
- 1 yemek kaşığı kakao
Airfryer kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Sütü ve yağı, ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Kek hamuru neredeyse hazır.
- Airfryer’ın pişirme kabını biraz sıvı yağ veya tereyağı ile yağlayın.
- Kek karışımının yarısından fazlasını fırın tepsisine dökelim.
- Kalan hamura kakao ekleyin ve tekrar çırpın. Bu noktada kıvamı koyulaştığı için ben 1 yemek kaşığı süt ekliyorum eklemeyebilirsiniz ama kakao hamuru koyulaştıkça dibe çökerek farklı bir desen veriyor. İstediğiniz kadar :).
- Kakao hamurunu kasede rastgele hareket ettirerek çıkaralım.
- Hamurun daha iyi karışması için kürdan ile biraz karıştırdım ama dilerseniz bu adımı atlayabilirsiniz. Hatta dilerseniz kekinizi kakao kullanmadan sade de yapabilirsiniz, dilerseniz hepsini kakao ile de yapabilirsiniz.
- Şimdi pişirme aşamasına. Airfryer’da kek pişirmek ne kadar sürer? Ne kadar pişiriyor? Biraz araştırma yaptıktan sonra farklı sayfalarda çok farklı sonuçlar buldum. Kendi isteğimle pastayı pişirmeye başladım. Airfryer’ı 160 dereceye ayarladım ve önce 25 dakikayı seçtim. Zamanın sonunda kontrol ettiğimde kabuğun dışı pul pul olsa da içi hala yumuşaktı. Hemen beklemeden 10 dakika daha pişirmeye devam ettim. Toplamda kek kullandığım Phillips fritözde 160 derecede 35 dakikada pişti.
- Kek soğuyana kadar bekleyelim ve ardından kalıptan çıkaralım. Unutmayın, sıcak keki hemen çıkarırsanız dağılabilir. Kesip servis edelim. Bu pastayı 8 dilime bölebilirsiniz. Herkese şimdiden iyi eğlenceler 🙂
not; Pişirme süresi ve sıcaklığı, hava fritözlü pişirme kapları ve bu boyutlar için uygundur. Ancak fritöze farklı bir kalıp koyarsanız veya malzeme miktarını değiştirirseniz pişirme süresi de değişebilir. Bu yüzden ilk 30 dakikadan sonra kürdan testi ile bunu kontrol edebilirsiniz. Pişirme sırasında fritözü durdurabilir ve yeniden başlatabilirsiniz. Bu arada bu tarifi kullandığınız hava fritözüne yerleştirebileceğiniz bir kek kalıbı ile yapabileceğiniz gibi pankek şeklinde de yapabilirsiniz. Kek ya da suflenin pişme süresini en kısa zamanda paylaşmaya çalışacağım.
Fotoğraflı Airfryer kek tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
pamuklu kek
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]