doldurulmuş üzüm yaprağı

Ambalaj kağıdı tarifi için malzemeler

  • salamura kağıt
  • 1 çay kaşığı pirinç
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 3 tatlı biber
  • 4 limon tuzu

Yaprak sarma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Merhabalar çok lezzetli denemenizi tavsiye ederim beni instagramdan takip edin umarım deryaninmutfaginabak olursunuz 🤗🤗🤗.

  1. 250 gr’lık bir tencereye salamura yapraklarını koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 6 dakika kaynatın.
  2. Zaman zaman yukarı ve aşağı alın.
  3. Sonra bir kevgir alın ve suyu bırakın.
  4. Soğanı ve sarımsağı soyup doğrayın, maydanoz ve domates dahil yıkayın, ince ince doğrayın ve bir kaseye alın.
  5. Doğranmış malzemeleri ve baharatları domates salçası ile iyice karıştırın.
  6. İşlem bittikten sonra yaprak saplarını kesin ve arka kısmına biraz bulamaç ekleyin ve narin sarin işlemi bittikten sonra 10 adet beyaz dikiş ipliğini bağlayıp kaseye ekleyin. Deneyin, dondurucumda tatlı biber vardı, 3 adet kullandım.
  7. Limon tuzu ekleyin.
  8. Bir parmak üstte kalacak şekilde salçalı su ekleyin ve şimdiden afiyet olsun 😋😋😋.

Yaprak sarma tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Sarma
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Yaprak
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Karnabahar, havuç ve ıspanak

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın