Çilekli cheesecake

çilekli cheesecake tarifi malzemeleri

  • 100 gram eritilmiş tereyağı (1 tatlı kaşığı)
  • 2 paket yulaflı bisküvi

krema için gerekenler;

  • 1 paket Labne (300 gr)
  • 500 gr kuark (süzme yoğurt)
  • 1 paket 200 gr krema
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limon aroması
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta

sosu doldurmak için

  • Yarım kilo çilek
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı su

Çilekli cheesecake tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Bisküvileri rondodan geçirin ve tereyağı ile iyice karıştırın.
  2. 24 cm yuvarlak kalıbın altına yağlı kağıt koyun harcı dökün.
  3. Elinizle bastırın. Beklemek için dolaba koy.
  4. Çırpıcıya krema, yoğurt ve labneyi koyun.
  5. Şekeri ekleyip tekrar çırpın.
  6. Un, nişasta, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip iyice karıştırın.
  7. Yumurtaları tek tek ekleyip 20 saniye çırpın.
  8. Kalıbı dolaptan çıkarın ve sosu dökün.
  9. Cheesecake’in kenarları pişerken kahverengileşmeyeceği için kalıbın dış kenarını folyo ile kapatın.
  10. Fırınımızı 160 dereceye açıp tabanına ısıya dayanıklı su dolu bir kap koyup ısınmasını sağlıyoruz.
  11. Fırına koyun ve 50 dakika pişirin.
  12. Fırın kapağını bir saat açık bırakın.
  13. Çilek sosunu hazırlayın Çilekleri dilimleyin, malzemeleri ekleyin, blenderdan çıkarın ve pişirin.
  14. 5 dakika sonra cheesecake’in üzerine dökün.
  15. Bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın.

çilekli cheesecake tarifi

  • tatlı tarifi
  • Peynir
  • çilek
  • koyun tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

çikolatalı kek tart

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın