Az malzeme ile kolay muhallebi

Az malzeme gerektiren kolay bir muhallebi tarifi için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı elenmiş un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı ghee
  • 1 paket vanilya

üzerine ;

  • tarçın
  • Yer fıstığı veya hindistan cevizi tozu

Daha az malzeme gerektiren kolay bir muhallebi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Nişastayı bir kaba alıp biraz soğuk su yardımıyla açıyoruz.
  2. Tencereyi ocağa alıp hazırladığımız süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip harlı ateşte yakıyoruz.
  3. Sürekli çırpma teli ile çırparak malzemelerin birbirine karışmasını ve tabanın yapışmamasını sağlıyoruz.
  4. Muhallebi koyu bir kıvam almaya başlayınca daha hızlı karıştırmaya başlamalısınız yoksa dibe yapışacaktır. Diğer yol ise altını biraz azaltmak ve karıştırmaya devam etmektir.
  5. Yoğuşmanın yanı sıra kabarcıklar patlayıp kaynamaya başlarsa puding hazır demektir. Ocağı kapat.
  6. Vanilin ve ghee’yi ekledikten sonra margarin tamamen eriyene kadar iyice karıştırın.
  7. Muhallebiyi soğumadan hemen önce kaselere koyun ve isteğe bağlı olarak tarçın, fıstık tozu, hindistancevizi vb. serpebilirsiniz.
  8. Kaselere koyduğunuz puding oda sıcaklığına geldiğinde ve sıcaklık buzdolabına zarar vermeyecek kadar soğuyunca buzdolabına koyun.
  9. Ama bana sıcak yemek daha iyi geliyor, seçim tamamen senin. Muhallebi hazır afiyet olsun 💛.

Kolay Muhallebi Tarifi Daha Az Malzeme Gerektirir

  • tatlı tarifi
  • gerekmek
  • kolay)
  • Malzeme
  • puding
  • muhallebi tarifleri
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Havuç, Tarçın ve Fındıklı Kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın