Havuç, Tarçın ve Fındıklı Kek

Ceviz, Tarçın ve Havuçlu Kek Tarifi için Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 orta boy havuç
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Havuçlu, tarçınlı ve fındıklı kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Uygun bir kapta yumurta ve şekeri karışım köpürene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın. Kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyin ve son kez iyice karıştırın.
  2. Havuçları rendeleyin ve sıkın. Rendelenmiş havuç, fındık ve tarçını ekleyip kaşıkla karıştırın. Kalıbı iyice yağlayın ve harcı dökün.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi yaptırmayı unutmayın 🙂 afiyet olsun.

Resimli havuçlu tarçınlı fındıklı kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • fındık
  • havuçlu
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • tarçın
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

lezzetli çikolatalı kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın