Yoğurt ve Yoğurt Sosu (Pamuklu Turta)

Yoğurt ve Yoğurt Sosu Tarifi Malzemeleri (Pamuklu Tart)

  • 6 adet hazır yufka

sosu için

  • 2 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı süt

iç harç için

  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 demet maydanoz

Yoğurt ve yoğurt soslu (pamuklu köfte) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tüm sos malzemelerini bir kaba koyun ve iyice karıştırın.
  2. İç harcı için maydanozu ince ince kıyın, peyniri derin bir kaba koyun, karıştırın ve kenara alın.
  3. Fırın tepsisini iyice yağlayalım ve ilk yufkayı tepsiye iyi havalandırılmış bir şekilde ince bastırmadan koyalım.
  4. Kaşıkla hazırladığımız sosu çok ıslatmadan dökelim.
  5. Üç adet fil gofret hamuruna da aynı işlemi yapalım ve güzelce hazırladığımız peynirli harcı böreğin ortasına yayalım.
  6. Diğer üç yufkaya da aynısını yapalım ve kalan sosu hamurun üzerine gezdirelim.
  7. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında dikkatli ve kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  8. Hamur işlerimiz piştikten sonra dinlenelim.

Resimli Süt ve Yoğurt Sosu (pamuk köfte) tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • pamuk
  • kek tarifleri
  • soslu
  • uçurumlar
  • Süt
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yoğurt

sonraki haber:

Bademli bisküvileri ağızda eritin

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın