Bağıl Bojaca

Simit tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı su (sıcak olacak)
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • Bir yıl boyunca maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un (yaklaşık 1 kg)

bulmak;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • Susam

içeri

  • ben beyaz peynir kullandım

Simit böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Su, süt ve mayayı bir karıştırma kabına alın ve maya eriyene kadar karıştırın.
  2. Yağı, tuzu, şekeri ekleyip tekrar karıştırıyoruz, unu karıştırıyoruz, dikkatlice ekliyoruz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  3. Yarım saat dinlendirelim.
  4. Hamurun geri kalanı dinlenene kadar topları kıralım.
  5. İçine peyniri koyup şekil verelim hazırladığımız pekmezi su ve susam döküp tepsiye alalım.
  6. Yarım saat tepside dinlendirelim.
  7. 250 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fotoğraflı Simit Poğaca tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • adlandırılmış
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Lavaş Ekmek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın