kabarık kek

Kabarık kek tarifi için malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Puf böreği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İlk olarak yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpıyoruz, her ikisine de 1,5 su bardağı şeker ayırıyoruz.
  2. Beyazlarımızı kar gibi olana kadar, sarılarımızı rengi açılıncaya kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra içerisine bir çay bardağı sıcak su koyup yumurtalarımız pişene kadar çırpıyoruz, ardından yağımızı ve ardından kakao hariç kuru malzemelerimizi ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. Kar gibi görünen yumurta beyazını yavaş yavaş karışıma ekleyin, iyice karıştırın ve ardından tekrar ekleyerek iyice karıştırın.
  5. Kalıbımızı yağlayıp harcımızı altta biraz kalacak şekilde döküyoruz, kalan harca kakaoyu ekleyip en son üzerine döküyoruz.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında fansız pişiriyoruz.
  7. Kontrol edilerek de pişirilebilir. Keyfini çıkarın 😋.

fotoğraflı kabarık kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • kek tarifleri
  • narin
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Gulaş

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın