Üç çeşit yeşil zeytinin bileşimi

Üç çeşit yeşil zeytin tarifinin malzemeleri

  • 3 kg doğranmış yeşil zeytin
  • çuvalda 2 kg yeşil zeytin
  • 3 kilo yeşil zeytin
  • Şişe başına 180 ml cam boyutunda kaba tuz
  • 10 defne yaprağı

Üç çeşit yeşil zeytin tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Zeytinleri ovalayarak güzelce yıkayalım çünkü üzerlerinde kimyasal kalıntılar olabilir.
  2. Bir kevgir içine alalım, vaktimiz varsa bir gece dinlendirelim.
  3. 5 litrelik su şişelerini dolduracağınız için onları biz tedarik edeceğiz.
  4. Önce kıralım, temiz bir torbaya bir avuç zeytin alıp çekiçle hafifçe vurarak kırıyoruz. Not; Ezilmiş zeytinlerin çabuk olmasını istiyorum diyorsanız günde iki kez suyunu değiştirin 30 gün bu işleme devam edelim sonra tatlandıralım.
  5. Acil değilse şişeye yeteri kadar zeytin, tuz ve su koyup kapağını kapatarak 6 aya kadar bekleyebiliriz.
  6. Çizik zeytinler için her zeytinin üzerine iki veya üç çizik yapalım, şişeye dolduralım, tuz ve su koyup kapağını kapatalım, uzun süre bozulmadan kalacaktır ve çizik zeytinleri hemen yemek isterseniz, suyu her gün değiştirin.
  7. Diğer tarifte hiç bir işlem yapmadan tuzu koyup kapağını kapatalım, ara sıra sallayalım ve tuzun hepsine değmesine izin verelim, bir yıl bile bozulmadan saklayabilirsiniz.
  8. Her birinin üzerine defne yaprağı koyabiliriz, şart değil ama varsa olabilir.

Fotoğraflı üç çeşit yeşil zeytin tarifi

  • tatlı tarifi
  • Çeşit
  • Tesisler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • üç
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Yeşil renk
  • zeytin
  • zeytin tarifleri

sonraki haber:

kabak reçeli

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın