Kavala kurabiyeleri

Kavala Kurabiye Tarifi için Malzemeler

  • 250 gr tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 150 gram çiğ badem
  • 3 su bardağı un

Kavala kurabiye tarifi nasıl çalışır?

yemebaskı tarifi
  1. Bademleri bıçakla ince ince doğrayın ve bir su bardağı un ile yağsız tavada kavurun.
  2. Karıştırma kabına unu, bademi, sıvı yağı, pudra şekerini, vanilya tozunu ve bir su bardağı unu ekleyip yoğuralım, kalan su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yapışkan bir doku elde edelim. Yumuşak bir hamur olacak.
  3. Hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açalım ve çay bardağı veya hilal şeklinde kalıba verelim.
  4. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
  5. Soğuyan bisküvileri tek tek pudra şekerine batıralım.

Fotoğraflı Kavala kurabiye tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kavala
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

ezogelin çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın