çikolata soslu kek

çikolata soslu kek tarifi malzemeleri

  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (yemek için)
  • 2 bardak un

çikolata sosu için

  • 1 kutu krema
  • 1 sütlü çikolata
  • Yarım paket bitter çikolata (Ben kurabiye için çikolata kullandım)

Çikolata soslu kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. 4 yumurta ile şekeri oda sıcaklığında köpürene kadar çırpın.
  2. Yumurtaların kokusu gelmeyinceye kadar vanilya şekeri ile çırpın.
  3. Ardından yağı, sütü ve suyu ekleyip köpüğü bitirmeden dikkatlice karıştırın.
  4. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve tekrar dikkatlice karıştırın.
  5. Ben kalıp olarak kek kalıbı kullandım.
  6. Tepsiyi eritilmiş tereyağı ile yağlayalım ve tereyağı katılaştıktan sonra üzerine un serpelim ve tepsideki fazla unlardan kurtulalım.
  7. Cupcakeleri bu şekilde kalıptan kolayca çıkarabiliyorum.
  8. Harcı kalıba dökelim ve önceden ısıtılmış 170-180 fırında üzeri kızarana ve kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
  9. Keki fırından çıkardıktan sonra ters çevirip üzerini nemli bir bezle örtün.
  10. Kek soğuduktan sonra kalıptan kolayca çıkacaktır.
  11. Daha sonra kremayı ve çikolatayı bir kaseye alıp ocakta çikolata eriyene kadar ısıtın.
  12. Daha sonra kek kalıbındaki boşluklara yerleştirelim.
  13. Üzerine fındık serpin ve beyaz çikolata sosuyla süsleyin.

Sesi istediğiniz gibi kapatabilirsiniz. Kim deneyecekse eline sağlık. Afiyet olsun.

Fotoğraflı çikolata soslu kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • çikolata
  • Kek
  • kek tarifleri
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tariflerde abartı
  • Gıda

sonraki haber:

Çilekli Pasta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın