İpuçları ile El Yapımı Dilimli Baklava Tarifi

El Kesimi Baklava Tarifi İpuçları ile Malzemeler

hamur için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 büyük yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • bir tutam tuz
  • 4,5 su bardağı baklava için un

Açmak ;

  • yeterli nişasta

dilimleme sonrası üst kısım için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

içeri

  • 200 gr kıyılmış ceviz

şerbet

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 ince dilim limon

İplerle elle kesilmiş baklava nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Uygun bir kaba yumurta, su, tereyağı, sirke ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
  2. Un kontrollü bir şekilde ilave edilerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  3. 10 eşit parçaya bölünerek beze yapılır.
  4. Tezgaha nişasta serpilir, beze kolalanır ve her biri küçük bir tabak büyüklüğünde açılır.
  5. Açılan bezeler yapışmaması için yağlı kağıt veya parşömen kağıdı ile buzdolabına alınır ve 3 saat dinlendirilir.
  6. Her beze tabakasına nişasta serpin, 5 bezeyi üst üste koyun ve servis tabağı büyüklüğünde geniş bir çivi ile yuvarlayın.
  7. Daha sonra merdane yardımıyla yufka büyüklüğünde açılır.
  8. Bu sayede açamayan tek kişi tek tek açabilir.
  9. Açılan bezenin ortasına payet koyup fotoğraftaki gibi payreks büyüklüğünde yuvarlak şekilde kestim.
  10. Yuvarlak hamur borçlarımda.
  11. Fotoğraftaki gibi kenarlarından dışarı çıkan kağıt kesilip düzenli olarak üzerine konur. Dövülmüş cevizler tepsiye dizilir.
  12. Kalan beş bezeyi de aynı şekilde açın, önce kenarından dışarı çıkan folyoyu açın ve yuvarlak olan kısmı tepsiye yerleştirin.
  13. Üstün düz olması açısından. Baklavayı önce ortasından artı işareti şeklinde kesin, ardından aralarını kesin ve bıçakla kesin.
  14. Ilık, eritilmiş tereyağına 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve tepsiye eşit şekilde dökün.
  15. 150 derecede kontrollü fırında pişirilir.Baklava için fırın ayarı düşük olmalı, hamur yüksek ayarda kalabilir.
  16. Uygun bir tencereye 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın, ardından ince bir dilim limonu ekleyip kaynatın.
  17. Fırından çıkarın ve ilk sıcaklığın yükselmesine izin verin, şurubu soğuğun üzerine dökün. Çıtır çıtır deneyenlere afiyet olsun. Tepsi ölçüsü 34 cm’dir. Klasik fincan boyutu.

Resimli ve Püf Noktalı El Yapımı Dilimli Baklava Tarifi

  • Açmak
  • baklava
  • beze tarifleri
  • tatlı tarifi
  • dilimlenmiş
  • havuç
  • puan olarak
  • kek tarifleri
  • puf
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Tarhana Omleti (6+ ay)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın