Rulo un (geçmişten tarif)

Unlu rulo tarifi için malzemeler (geçmişten tarif)

  • 250 gr mısır unu
  • 250 gr asma yaprağı (tercihen daha küçük olanları tercih ederseniz)
  • 150-200 gram kavurma (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 küçük tatlı patates
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 çay kaşığı tuz (kağıtınızın tuz oranına göre ayarlayabilirsiniz)

Unlu rulo (geçmişten bir tarif) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Doğranmış soğanı tamamen ölene kadar yağda kızartın.
  2. Ardından domates salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  3. Tavaya sıcak su ekleyin, 3-4 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
  4. Mısır ununu bir kaba alıp rendelenmiş patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Sosu yavaş yavaş unlu karışıma ilave edin, bu noktada birden dökmemek önemlidir, kıvamımız bozadan daha koyu olacaktır.
  6. Tencerenin dibine ızgara etleri paylaştırın.
  7. İyice karıştırın, içine yoğurdu koyun, yaprakların üzerine tuz serpin, demet şeklinde kapatın ve rastgele ekmeklerin üzerine koyun.
  8. Sargıların üzerine bir bardak ekleyin ve sargıları yaklaşık 1 inç kaplayacak kadar sıcak su ekleyin.
  9. Orta ateşte kaynadıktan sonra altını kısın ve 25 dakika pişirin.
  10. Soğuk servis edildiğinde daha çok seviyorum. İlk tada sahip olanlar önyargılı olsa bile, insanları yedikleri gibi sevdiren ve yediren eski bir göçmen tarifidir. Afiyet olsun.

Fotoğraflı un sarma (geçmişten tarif) tarifi

  • (geçmişten
  • tatlı tarifi
  • gelen
  • kek tarifleri
  • yaka
  • uçurumlar
  • değiştirilmiş)
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Turşu pancarı (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın