İçli köfte muhtemelen ülkemizdeki en popüler yemektir. Çoğunlukla doğu ve güney anadolu olmasına rağmen hemen hemen tüm bölgelerde üretilmektedir. Sadece özel günlerde, özel sofralarda bulunur.
Dışı cevizli ve bulgurlu lezzetli bir et dolgusu var. En çok rağbet gören etinin lezzeti, fındık ve bulgur kaplamasının inceliğidir. Kaynatılıp kızartılarak yapılır.
İlk önce köfte ve dana eti yapıyoruz. Kıymayı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp suyu bitene kadar ara ara karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. İnce doğranmış soğanları ekledim.
Baharat olarak kırmızı biber, karabiber, tuz, nane ve nane nane nane nane nane nane nane nane nane nane nane nane nane nane nane nane nane nane nane
Domates ve yarım kaşık biberi koyup közledim ve soğumaya bıraktım.
Soğuyunca fıstık ezmesini döküp karıştırdım.
Hamuru için bir bardak iyi bulgura yarım bardak irmik ekledim. Sıcak su döktü ve yaklaşık yarım saat dinlendirdi.
Tuz da ekledim, kırmızı biber, karabiber, kırmızı biber, biraz kimyon ve bir yumurta ekledim.
Mümkün olduğu kadar un kazımaya başladım.
Kıvamına göre biraz daha soğan suyu ekledim ve tekrar bıraktım.
Kıyma soğuyunca elinizde sıkarak köfte yapabilir, yanınıza bir kap su alabilirsiniz. Elinizi içine daldırabilirsiniz. Dış hamurda çatlak varsa su ile doldurabilirsiniz ve kapanacaktır.
Hamurdan bir parça alıp top yapın, ortasına iki parmağınızı koyun ve çevirerek açın. Köfteleri yerleştirin ve büzücünün iki tarafını sivri hale getirin. Buzdolabında da bu şekilde saklayabilirsiniz. Eğer pişirirsen. Yavaş yavaş sıcak suya bırakın, suyun üzerine çıkınca alın, daha fazla su çekmesi için bir kağıt üzerine koyun ve servis yapın.
Fırında çevirerek nar gibi közleyin ve fazla yağını alarak servis edin. Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]