Etle servis etmek için lezzetli bir çorba yapıyoruz.
Aldığımız sebzeleri güzelce yıkayıp kurutuyoruz.
Biberlerin içini yıkayıp serpiyoruz.
Dekoratif biberleri yeşil biberlerle birlikte çekiyoruz
Acı biber sevenler acı biber ekleyebilir.
Yemek programında iyice öğüterek
Kenara çektiğimiz biberleri alıyoruz.
Çözülmesini kolaylaştırmak için sarımsağı suya batırıp kabuklarını siliyoruz.
Sos yapmak için bir tencereye bir su bardağı sıvı yağ koyun, en iyi biberleri ekleyin ve kavurun.
Domatesleri ve kabuklarını kesin ve bir mutfak robotunda öğütün.
Kızaran biberlerin üzerine domatesi koyup birlikte pişirmeye devam ediyoruz.
Bir süre pişirdikten sonra tencereye süzgeç alıp kepçe yardımıyla 3-4 su bardağı domates suyunu almaya itiyoruz.
Maydanoz ve sarımsağı mutfak robotundan geçirip tencereye ekliyoruz.
2 yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı salamura tuzu, 1 parça şeker ekleyin ve karıştırın.
Baharatları ve 1 yemek kaşığı salçayı, 1 yemek kaşığı biberi ekleyip beş dakika pişiriyoruz.
Bir tencereye koyun, bir mutfak havlusunun altına çevirin ve örtün.
Bir gün bu şekilde bekleyip ertesi gün serin bir yerde saklıyoruz.
Acauca aromalı acı sos hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]