Sütlü pirinç fırını

Fırında Pirinç Sütü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç (100 gram).
  • 1 su bardağı su (200ml)
  • 1.5 litre süt
  • 1 su bardağı şeker (170 gram).
  • 1 paket vanilya
  • 40 gram nişasta

Sütlü fırında pilav tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tencereye yıkanmış pirinçten bir bardak çay ve bir bardak su koyun ve pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Sütten bir bardak süt ayırın.
  2. Kalan sütü ıslatılmış pirincin üzerine dökün. Şeker ekleyin ve karıştırın. Karışımı orta ateşte pirinç yumuşayana kadar sık ​​sık karıştırarak kaynatın.
  3. Nişastayı ayırdığınız su bardağı ile karıştırıp kaynayan tencereye ekleyin. Bu noktada pirinci sürekli karıştırarak sütle kaynatın.
  4. Son olarak vanilyayı ekleyin ve koyulaştıktan sonra ocaktan alın. Küçük bir kaseye 4-5 yemek kaşığı sütlaç koyun. Karıştırıp içine 1 yumurta sarısını ekleyerek soğutun. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  5. Sütlaçları fırın kaplarına dökün. Ardından yumurta karışımını yüzünüze dökün. Fırın kaplarını tepsiye dizin. Tepsiye 1 litre su koyun.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırında sütlaç tarifi

  • tatlı tarifi
  • fırın
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • sütlaç
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kardelen şeker

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın