Tezpişte Tatlısı (Tespişte)

Tezpişte Tatlısı Tarifi (Tespişte) İçin Malzemeler

  • 200 gr katı yağ
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı (0,5 litre) süt
  • 5 su bardağı un

doldurmak;

  • 1 kase ceviz cipsi

şerbet

  • 2.5 su bardağı şeker
  • iki bardak su
  • Birkaç damla limon
  • 1 paket vanilya

Tezpişte (Tespişte) tatlısı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tavaya tereyağını koyup eritelim (Tereyağı kullanacaksanız köpüğün beyaz kısımlarını alıp yağı bırakın. Normal yağ kullanmak çok daha güzel oluyor)
  2. Üzerine bir su bardağı sıvı yağ ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştıralım ve kabartma tozunu ekleyelim. Kabartma tozu eridikten sonra sütü ilave edin.
  3. Kenarları köpürmeye başlayınca (kaynamaya başlayınca) önce beş su bardağı suyu una ekleyin ve karıştırın.
  4. Karışım homojen hale geldiğinde kalan yarısını ekleyin, ocaktaki ısıyı azaltın ve 10-15 dakika kızartın. Hamuru karıştırma kabına alıp soğuyana kadar bekleyelim.
  5. 3 yumurtayı çırpalım ve soğuyan hamurun içine dökelim, iyice yoğuralım. Hamurun yarısını borçlarıma dağıtalım.
  6. Ceviz parçaları üzerine serpin. Kalan hamurun üzerini kapatıp baklava dilimleri şeklinde keselim. Kürdan yardımıyla üzerlerine çukurlar açalım. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 50 dk. Hadi pişirelim.
  7. Pişirirken şurubu yapalım. Su, şeker ve diğer malzemeleri ekleyip 10 dakika kaynatın.
  8. Sıcak tatlı şerbeti (şerbet ve tatlı gibi, kaynatmadan ama sıcakta değil, ocaktan aldıktan sonra 3-5 dakika gibi) ızgara yapalım.

Resimlerle Tezpişte (Tespişte) tatlısı tarifi

  • (kavramak)
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Hızlanır
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

kokulu limonlu kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın