Hangeul (mantı yaprakları)

Hangeul (Mantı Yaprağı) Tarifi İçin Malzemeler

hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • tuz
  • Soğuk su

Sosu hazırlamak için:

  • 2 soğan
  • 150 gram kıyılmış et
  • Salça
  • az pul biber
  • tuz
  • sarımsaklı yoğurt

Hangeul (Mantı Yaprağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

yemebaskı tarifi

Herkesin severek yediği ve ailecek yediği tarifi görsel olarak tüm detaylarıyla sizlerle paylaşıyorum.

  1. Tüm hamur malzemelerini bir kaba alıp suyunu kontrollü bir şekilde koyup yoğurarak sert bir hamur elde edelim.
  2. Yoğurduğumuz hamurun üzerini bir şeyle kapatıp dinlenmeye bırakalım.
  3. Bu sırada suyu derin bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım, suya tuz ve az miktarda sıvı yağ ekleyelim.
  4. Ayrı bir yerde ince kıyılmış soğanları kavuralım, bol tereyağında veya isteğe göre sıvı yağda kavuralım.
  5. Üzerine kıymayı koyup birlikte kızartalım, kıymayı kavurduktan sonra salça ve az miktarda tatlı biberi ekleyip kenara alalım.
  6. 10-15 dakika dinlendirilen hamuru tekrar yoğuralım.
  7. Hamuru 4 eşit parçaya bölelim, bir araya getirip top şeklinde bırakalım, ilk hamurun üzerini kapatarak açmaya başlayalım.
  8. Tüm hamurları açtıktan sonra ilk açtığımız hamuru kare kare keselim.
  9. Kestiğimiz hamurları tek tek kaynayan suya atalım ve mümkünse kevgir ile karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  10. Her hamura aynı işlemi uygulayın, pişen hamuru bir kevgir içine koyun, üzerine az miktarda soğuk su koyun ve servis yapacağınız tepsiye aktarın.
  11. Sarımsaklı yoğurdu ve kıyılmış sarımsaklı sosu dökün. Afiyet olsun.

Resimli Hangel (Mantı Yaprağı) tarifi

  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • melek
  • mantı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Yaprak
  • Gıda

sonraki haber:

yumuşak çörek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın