Açılış garantili aromalı hamur işleri

Lezzet garantili tatlıları açma tarifi için malzemeler

  • 2 yumurta (sarısını sarısının üzerine ayıracağız)
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • Bir paket yaş kuru maya önemli değil ama yaş maya ile daha da güzel.
  • 7-7,5 su bardağı unu önceden yağlanmış tereyağ ile serpelim.

Lezzet açma garantili tatlı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Bir kaba ılık su konulur, üzerine maya konur, üzerine 3 yemek kaşığı şeker konur, biraz karıştırılır, un serpilir ve 15-20 dakika bekletilir.
  2. Mayayı aktif hale getirdikten sonra yumurta ve yağı bir kürek ataşmanı ile karıştırarak ekleyin, biraz daha karıştırın ve unu ilave etmeye başlayın.
  3. Unun üzerine bir tatlı kaşığı tuz serpin, besleyip azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir, daha sonra hamurun üzeri streç film ile kapatılır ve 45 dakika mayalanmaya bırakılır.
  4. 45 dakika mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bir beze hazırlanır, bu bezelerden bir tanesi alınır, ortası biraz açılır, bir tatlı kaşığı tereyağı konur ve rulo yapılır.
  5. Aynı işlem ikinci bezeye de uygulandıktan sonra bezeler örgü haline getirilip birbirine bağlanır, uçları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, tüm bezelere aynı işlem uygulanır.
  6. Daha sonra tepsiyi bir bezle örtün ve tepside 15 dakika daha mayalanmaya bırakın, ardından yumurta sarısını fırçalayın ve çörek otu serpin.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişen yemeğin tadına varın, deneyin.

Fotoğraflı pasta açma tadında garantili bir tarif

  • Açmak
  • olmadan
  • tatlı tarifi
  • içerik)
  • lezzet:
  • Tarifler
  • kek tarifleri
  • hamur işleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Patatesli Mantı Turtası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın