Bülbül Yuvası

Bülbül Yuvası Tatlısı Tarifi Malzemeler

  • 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 4-4,5 su bardağı un (kontrol altına alın, her un farklı olabilir)

şerbet

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

sürmek

  • yumurtanın Sarısı

içeri

  • fıstık veya ceviz

Bülbül yuvası şeker tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle şerbet için malzemeleri tencereye alıp orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz, kaynattıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp oda sıcaklığında ılımaya bırakıyoruz.
  2. Hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alıp iyice yoğurun, iki fırın tepsisinin arasına koyun, merdane yardımıyla yuvarlayın, çay bardağı ile yuvarlak şekilde kesin ve tepsiye yerleştirin.
  3. Aynı şekilde bir cihaz yardımı ile hamuru ortasından ufak ufak kesiyoruz ve halka şekline gelince hamurun üzerine alıp yumurta sarısını koyuyoruz ve içine fıstık veya ceviz koyuyoruz.
  4. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişiriyoruz, ilk ısı çıkınca üzerine ılık şerbeti dökün ve dinlenmeye bırakın, şerbeti çekilince servis edebilirsiniz afiyet olsun deneyecek olanlar için ✨😊👌🏻.

Resimli bülbül yuvası tatlısı tarifi

  • tatlı tarifi
  • bülbül
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yuva

sonraki haber:

Çilekli cheesecake

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın