kremalı kek

muzlu kek tarifi malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı süt
  • 2.5 çay kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao çorbası
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

tatlı için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Muzlu kek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyip köpürene kadar çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.
  2. Yağlanmış fırın tepsisine dökün (ortası küçük delikli büyük bir tart kalıbı kullandım. Pudingin ortasına güzel görünecek şekilde seçebilirsiniz) ve önceden ısıtılmış bir tavada 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. ortalama 20-25 dakika.
  3. Kekimiz fırında pişerken tavaya un, nişasta ve şekeri ilave ediyoruz. Karıştırırken yavaş yavaş sütü ekleyin. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  4. Ardından vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Son olarak tereyağını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  5. Pişen kekimizi kalıbımıza ters çeviriyoruz. Ortasına şekeri ekleyip güzelce yayalım. Süslemek size kalmış, biz sade severiz o yüzden süslemedim. Tarifimi deneyen herkese bol şans.

muhallebi kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Kek
  • mahlabili
  • Orta tarifler
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Kek kalıbında bayat olmayan kakaolu kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın