Etli Lahana Sarması (Malatya / Buttorge Usulü)

Lahana Ruloları Tarifi İçin Malzemeler (Malatya / Pütürge Usulü)

  • 1 orta boy lahana

kaynayana kadar;

  • bunlar
  • bir tutam tuz

iç harç için

  • 500 gram kıyılmış et
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı orta boy bulgur
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • tuz

yukarı;

  • 50 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası

Dana Lahana Ruloları (Malatya / Pütürge Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Hoş geldin. Suyu büyük bir tencereye alıp kaynamaya bırakıyorum içine bir tutam tuz ekliyorum tuz lahana yapraklarının dağılmasını engelliyor.
  2. Lahanayı elimle iyice sıkalım, sonra bıçak yardımıyla yapraklarını keselim, kaynayan suya atalım, 3 dakika bekletelim, ileri geri çevirelim, bütün yaprakları kaynatıp soğumaya bırakalım.
  3. Hemen iç harcı hazırlıyorum, tüm malzemelerle güzel bir iç harcı hazırlayıp bekletiyorum. Soğuyan yaprakları rulo yapabileceğim büyüklükte keserek yapıyorum.
  4. Çok ince olmayacak şekilde iç harcı koyarak sarmayı tamamlıyoruz ve piştikten sonra üzerine salçalı ve biberli yağlı suyu döküp pişmesi için ocağa koyuyorum.
  5. Kısık ateşte suyunu çekip servise hazır hale gelene kadar yavaş yavaş pişiriyorum.

Resimli Lahana Ruloları (Malatya / Pütürge Usulü) Tarifi

  • tatlı tarifi
  • etli
  • lahana
  • Malatya
  • kek tarifleri
  • kukla
  • yaka
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Piksel olarak

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın