Dereotu Böreği Tarifi için Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2.5-3 su bardağı un
- Yarım avuç ince kıyılmış dereotu
yukarı;
- yumurtanın Sarısı
Dereotu böreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Bismillahirrahmanirahim
Un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyelim, un miktarı değişebilir.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Şekillendirip tepsiye dizip hamuru 10 dakika tepside dinlendirelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp isteğe göre susam da dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Altın kahverengi olana kadar sıkıca pişirelim.
Resimlerle dereotu pasta tarifi
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1664968683_105_dereotu-boregi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1664968683_342_dereotu-boregi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1664968683_88_dereotu-boregi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1664968683_215_dereotu-boregi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1664968684_380_dereotu-boregi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1664968684_726_dereotu-boregi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1664968684_897_dereotu-boregi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1664968684_369_dereotu-boregi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1664968685_602_dereotu-boregi.jpg)
![](https://tarifler.net.tr/wp-content/uploads/2022/10/1664968685_814_dereotu-boregi.jpg)
Dill Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]