Dereotu Böreği Tarifi için Malzemeler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2.5-3 su bardağı un
- Yarım avuç ince kıyılmış dereotu
yukarı;
- yumurtanın Sarısı
Dereotu böreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Bismillahirrahmanirahim Un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyelim, un miktarı değişebilir.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Şekillendirip tepsiye dizip hamuru 10 dakika tepside dinlendirelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp isteğe göre susam da dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Altın kahverengi olana kadar sıkıca pişirelim.
Resimlerle dereotu pasta tarifi
Dill Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]