Tavuk ve nohutlu pilav

Tavuk, nohut ve pilav tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinci
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tavuk budu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İki su bardağı sıcak su (400 ml).
  • 1 su bardağı sıcak tavuk suyu (200 ml)

Nohutlu tavuklu pilav tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Pirincimizi ılık, tuzlu suda 20 dakika haşlayalım. Süre sonunda pirincimizi yıkayalım.
  2. Sıvı yağı ve tereyağını kasemize alalım. Yağ eridikten sonra pirinçleri ekleyip kavuralım.
  3. Pirinçler kavrulduktan sonra tuz, tavuk suyu, sıcak su, haşlanmış nohutu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  4. Pilavımızı orta ateşte kaynayıncaya kadar kaynattıktan sonra kısık ateşte altın rengi alana kadar pişirelim.
  5. Pilavımız piştikten sonra üzerine haşlanmış ve doğranmış etlerimizi koyalım.
  6. Üzerini kağıt havlu ile örtüp tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika dinlendirin.
  7. Fermente pilavımız servise hazır. Yanında ayran ve turşu ile servis edebilirsiniz. Deneyecek kişiye bol şans! Ben yıllardır yaparım tarifim asla bozulmaz bu tarifleri yaparsanız tam bir pilavınız olur.

tavuklu ve nohutlu pilav tarifi

  • tatlı tarifi
  • humuslu
  • kek tarifleri
  • pilav
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • piliç ile
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Alexandre tavuğu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın