Alexandre tavuğu

tavuk iskandar tarifi malzemeleri

  • 400 gram hazır tavuk döner
  • 3 pide
  • yoğurt
  • domates sosu
  • Salça
  • tuz ve baharatlar
  • Ghee

Tavuklu İskender tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İlk olarak domates salçası, salça ve 1 su bardağı suyu tencereye alıp koyulaşana kadar kaynatıyoruz.
  2. Diğer yandan pide ekmeğini küp şeklinde kesiyoruz. Haşlanıp koyulaşan sosu bir kenarda soğumaya bırakın.
  3. Yoğurtumuzu da kendimiz hazırlıyoruz. Diğer taraftan biraz tavuk döner, yağ ve istediğiniz baharatları tavaya ekleyerek ısıtma işlemine başlayabilirsiniz.
  4. Pide ekmeğini porsiyonlar halinde tabaklara eşit parçalar halinde koyuyoruz ve üzerine yoğurt, domates sosu, uskumru kebabı ve tereyağını da ekledikten sonra servise hazır.

Pratik, kendine hayran bırakan lezzetiyle artık dışarıda yemek yemeye son. Nefis tavuk İskender hazır, dilerseniz İskender eti ile de hazırlayabilirsiniz.

İskender tavuk tarifi

  • tatlı tarifi
  • İskender
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Etli soğan güveç

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın