muhallebi sakızı

Sakızlı Muhallebi Tarifi Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı eksik 2 çubuk şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 damla sakız

Sakızlı muhallebi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Tereyağını bir tencerede eritelim.
  2. Unu ekleyin ve 2-3 dakika sürekli karıştırın. Hadi kurutalım.
  3. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  4. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar sürekli karıştırın.
  5. Şekeri ekleyelim. Toz haline getirdiğimiz sakızı ekleyip kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Ateşten aldıktan sonra 5 dakika bekleyin.
  7. Pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirerek soğumaya bırakın,
  8. Isındıktan sonra servis kaplarına paylaştırın ve buzdolabında 2 saat dinlendirin.
  9. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edelim. iyi şanslar 💙

Resimlerle erkeksi sakızlı muhallebi tarifi

  • tatlı tarifi
  • Damla
  • puding
  • kek tarifleri
  • sakızlı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

ıslak ağlayan pasta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın