Mayasız balon ekmeği

Mayasız Balon Ekmek için Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı/sıvı yağ
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un (3,5 su bardağı)

yağda kızartmak;

  • Sebze yağı

Mayasız balon ekmek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Yumurta, su, yoğurt, zeytinyağı, sirke, kabartma tozu ve tuzu yani tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alalım.
  2. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek ne yumuşak ne de sert orta seviyede bir hamur elde edelim. Unu eklediğinizde hamur elinizden çıkıyor.
  3. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar avuç içlerinizle bastırarak yoğurun.
  4. Hamuru merdane veya merdane yardımıyla hafif unla açın.
  5. Çok ince olmazdı. Hamuru bir bardak veya herhangi bir alet yardımıyla daireler halinde kesin.
  6. Kalan hamuru toplayıp beze yapın ve tekrar kullandığınız şekil yardımı ile kesin.
  7. Hızlı kahverengi bir hamur, bu yüzden hepsini şekillendirin ve sonra kızartmaya başlayın.
  8. Yağı tavaya alın ve ekmekler kabarana kadar ısıtın.
  9. Üzeri kızarana kadar çevirerek kızartın. Afiyet olsun.

Mayasız balonlu turta tarifi

  • balon
  • tatlı tarifi
  • hamur tarifleri
  • turtalar
  • kek tarifleri
  • çörek
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Glutensiz karabuğday

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın