Peynirli ve ıspanaklı pide

Peynirli ve ıspanaklı pide tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 4 su bardağı un (200 ml bardak)

iç harç için

  • bir demet ıspanak
  • 1 soğan
  • Bir kase beyaz peynir
  • tuz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Cheddar dilimi ve rendelenmiş domates (isteğe bağlı)

kenarlarda

  • yumurtanın Sarısı
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • (tereyağı piştikten sonra konur)

Peynirli ve ıspanaklı pide tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Ilık süt ve suya maya, tuz ve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyin, önce kaşıkla karıştırın.
  3. 4. Bir su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyin, hamuru toparlayın, üzerini kapatarak bir saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. İç harcı için ince kıyılmış kuru soğanı sıvı yağda rengi çok değişmeden kavuralım.
  5. Yıkanmış ve doğranmış ıspanak eklenir.
  6. Ispanaklar biraz yumuşayıp yumuşayınca altını kapatıp baharatları ve peyniri ekleyin. Mayalanan hamuru 5 eşit parçaya bölün.
  7. Hamuru yağlı kağıt üzerinde oklava veya oklava ile açalım, üzerine soğutulmuş iç harcı eşit şekilde serpelim ve kenarlarını biraz kapatalım.
  8. Kenarlarına yumurta ve yoğurt karışımından sürelim ve 230 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim.
  9. Pide fırından sıcak çıkarken her yerine tereyağı sürüyorum.
  10. Dilerseniz içine rendelenmiş peynir ekleyebilirsiniz. Evde yoktu ekleyemedim Domates dilimi çok güzel oldu bir tanesinde denedim.

Resimli ıspanaklı ve pide peynirli tarif

  • börek tarifi
  • ıspanaklı
  • kek tarifleri
  • peynirli
  • İstekler
  • yamaçlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler abartılıyor
  • Gıda

Sonraki haber:

Palamut ve mezgit ekmeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın