Doldurulmuş et sorunu

Karışık etli dolma tarifi için malzemeler

  • doldurmak için
  • 4 gram kıyma
  • 3 su bardağı pirinç
  • 3 baş doğranmış soğan
  • 4 adet ince kıyılmış sivri biber
  • 2 büyük domates, ince doğranmış
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 demet kuru fesleğen
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, karabiber ve kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet lahana yaprağı (daha fazla ekleyebilirsiniz)
  • Bir tutam üzüm yaprağı
  • 10 küçük dolmalık biber

Karışık etli dolma tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Lahananın sert yerini keselim orta damarını keselim kaynayan suya atalım ters çevirerek 1-2 dakika haşlayalım sonra lavabodaki suya atalım suda dalgalansın ve bir kevgir içine alın.
  2. Asma yaprağına da aynısını yapalım, dolmalık biberin sap kısmını keselim, içini temizleyelim, bol su ile yıkayıp süzgece alalım.
  3. Tüm malzemeleri karıştırıp güzelce yoğuralım, lahana yapraklarını küçük parçalar halinde doğrayıp bir kenarına harcı koyup kenarlarını içe doğru yuvarlayalım ve yaprak sarma harcından koyup tekrar kenarlarını içe doğru yuvarlayalım.
  4. Biberlerin içini dolduralım ve pişerken dağılmaması için üzerine küçük bir parça domates koyalım.
  5. Yarım çay bardağı zeytinyağını biraz geniş bir kapta karıştırılmış sicim üzerine döküp iki parmak geçecek kadar kaynar su döküp kapağını kapatıp orta ateşte 45 dakika pişirelim.

Resimli etli dolma tarifi

  • börek tarifi
  • dolgu
  • etim
  • karışık
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Yarım saat içinde öksürüğü azaltmak için için

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın