Sarımsaklı Pamuklu Börek

Pamuklu Sarımsaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kaşığı ılık süt
  • 2 çay kaşığı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket sanal churro (7g
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta (hamurun sarısının beyazı)
  • 5 su bardağı un

içeri

  • 100 gram çedar peyniri

garnitür için sos

  • 50 gr tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz

yukarı;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı süt

Kullandığım ölçü bir bardak su / 250 ml çay bardağı 125 ml

Sarımsaklı tarifle pamuklu börek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Su, süt, şeker, maya, yağ ve yumurta aklarını bir karıştırma kabına alıp biraz karıştırdım.
  2. Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurdum.
  3. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bıraktım.
  4. Hamuru 15 bezeye ayırın ve elinizle yuvarlayın.
  5. Beze bir parça kaşar peyniri koyup ağzını kapattım.
  6. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerini örttüm ve mayayı tepside 15 dakika beklettim.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 190 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
  8. Bir diş rendelenmiş sarımsak ve kıyılmış maydanoz tereyağı ekleyip ezerek karıştırdım.
  9. Fırından çıkan yufkanın üzerine yayın.
  10. Nemli bir bezle örtüp 5-6 dakika sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Resimli Sarımsaklı Pamuklu Pasta tarifi

Sarımsaklı pamuk börek yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın