çilek soslu kek

Çilek Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

kek için

  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kabartma tozu
  • vanilya
  • 2 bardak un

muhallebi için

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • vanilya

sosu için

  • 1 paket çilekli jöle
  • 2 su bardağı ılık su

Çilek soslu kek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Kekimiz için şeker ve yumurtayı çırpalım diğer malzemelerimizi ekleyip elde ettiğimiz hamuru tart kalıbına döküp 170 derecede pişirelim.
  2. Kekimiz pişerken pudingimizi hazırlayalım vanilya hariç malzemelerimizi bir sos tenceresine alıp ocağın altını açıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Pudingimizin altını göz açıp kapayıncaya kadar vanilyayı ekleyip güzelce çırpalım ve soğumaya bırakalım.
  4. Sos için jöle paketi hazırlayalım.
  5. Ilıyan kekimizin üzerine muhallebiyi döküp yayalım sonra jöleyi yayalım dolaba kaldıralım.
  6. Dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Çilek Soslu Kek Tarifi

  • börek tarifi
  • çilek
  • Kek
  • kek tarifleri
  • soslu
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Kurabiye aromalı kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın