Tart tavasında havuçlu kek ve cevizli muhallebi

Tart tavasında muhallebi ve havuçlu kek tarifi için malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • un mümkün

tatlı için

  • 2 bardak süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Tart tavasında havuç ve ceviz kremalı kek nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip biraz çırpın.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyin ve kek hamurunu önceden yağlanmış tart kalıbına dökün. 180 derece fırında olgunlaşmaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra muhallebi tenceresine tereyağı hariç diğer malzemeleri ekleyip pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya yakın olan tereyağını içine atıyoruz ve kaynayınca ocaktan alıyoruz.
  4. Pişen kekimize ekliyoruz. Üzeri için ceviz kullandım. İsteğe bağlı olarak sesi kapatabilirsiniz. Afiyet olsun. ☺️

Tart kalıbında muhallebi ve havuçlu kek tarifi

  • börek tarifi
  • cevizli
  • havuçlu
  • şablonda
  • Kek
  • Mahlebili
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • batma
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Supangle tamamen tutarlı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın