Ayvalı Havuçlu Pilav ve Et

Ayva etli pilav tarifi malzemeleri, havuç ve et

  • 250 gr kuşbaşı et (tavuk veya kırmızı et)
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 ayva
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • et suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı baharat
  • 1 tatlı kaşığı sumak ve tuz

Etli ayvalı havuçlu pilav tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. İlk önce etleri düdüklü tencerede haşlayalım.
  2. Temiz havuçları çubuk şeklinde doğrayın.
  3. Tereyağını bir fırın tepsisine koyun ve eritin.
  4. Havuçları koyup kızartalım.
  5. Sırayla yemeklik doğranmış soğanı ve ayvayı ilave edip yumuşayana kadar pişirelim.
  6. Üzerine nohut ve eti ekleyip bir kaç tur karıştıralım.
  7. Tuz, baharatlar ve zeytinyağını da ekledikten sonra üzerine yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri yayıyoruz.
  8. Kaynar suyu döküp orta ateşte karıştırmadan pişirelim.
  9. Brülörü su girişine yakın düşük konuma getirelim.
  10. Ocağı kapatın ve pirinci 10 dakika dinlendirin.
  11. Bir servis tabağına ters çevirin.

Ayva etli pilav hazır.

Afiyet olsun.

Bu pilavı tek başına ayran ve salata eşliğinde yiyebilirsiniz.

fotoğraflı ayvalı havuçlu etli pilav

  • ayva
  • börek tarifi
  • etim
  • havuçlu
  • kek tarifleri
  • pilav
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Yeşil mercimekli bulgur pilavı

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın