Şerit hamur işleri

Pasta dilimleri tarifi malzemeleri

hamur için

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2 yumurta (üzerinin sarısını ayırın)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 4,5-5 su bardağı unu dikkatlice ekleyin.

iç harç için

  • peynir
Pasta dilimi tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Ilık sütün içine şeker ve mayayı koyuyoruz maya aktifleşmeye başlayınca tuz, yağ ve un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve hamuru 1-2 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Mayalanan hamurumuzu bezelere ayıralım, sonra her bezeyi elimizle açalım, sonunda keselim, içlerine peynir koyalım, rulo haline getirelim ve tepsiye hafif yatırarak yerleştirelim.
  3. Dilerseniz tepside 15 dakika mayalanmaya bırakın, üzerine sarısını sürün.
  4. 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz. 🤌🤗.

Fotoğraflı şerit pasta tarifi

Strip Poğaça yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın