Bol peynirli cheesecake

Nilüfer cheesecake için malzemeler

  • 2 kutu nilüfer bisküvi
  • 60 ila 90 gram tereyağı
  • 500 gram süzme yoğurt (Fransızca için fromage blanc)
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml süt kreması
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

yukarı;

  • lotus kremi

Nilüfer cheesecake tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. İki paket lotus bisküvisini robottan geçirin. Eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
  2. 10 inçlik kelepçeli kalıbın tabanına bir yağlı kağıt koyun ve kurabiye karışımını düz bir şekilde bastırarak yerine bastırın.
  3. Daha sonra kalıbın kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayın burada amaç cheesecake’in fırında kenarlarının yanmaması.
  4. Kreması için krema,mascarpone,şeker ve vanilyayı bir kaba alıp karıştırıyoruz un ve nişastayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  5. Yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  6. Kremayı kalıba aktarın.
  7. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında bir saat pişirelim (fırının en alt kısmındaki borcama su koymayı unutmayın cheesecake’in çatlamasını engeller).
  8. Cheesecake’in pişip pişmediğini anlamak için kalıbı hafifçe sallayın.
  9. Bir saat sonra fırını kapatın, cheesecake’i çıkarmadan kapağını açın ve çatlamaması için 20 dakika fırında bırakın.
  10. Sonra soğuyunca çıkarıp dolaba kaldırın Vaktiniz varsa bir gece vaktiniz yoksa 4-5-5 dinlendirin ve istediğiniz gibi meyve sosu veya nilüfer kreması ile servis edin. beğen beğen afiyet olsun 🌸.

nilüferli cheesecake tarifi

  • börek tarifi
  • Çizkek
  • lotus
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

çikolatalı muffin

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın