denizanası hatırlatma, lamba halkası

Bir kandil andıran, lambalı ekmek tarifi için malzemeler

  • 100 gr tereyağ veya tereyağ (oda sıcaklığında olacak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı yoğurt
  • bir tutam tuz
  • şeker tutam
  • 2 yemek kaşığı sirke (Ben elma sirkesi kullandım ama üzüm sirkesi de iyidir)
  • 2 yumurta (biri ayrılacak)
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3 su bardağı un (200 ml klasik bardak)
  • 1 çay kaşığı susam
Bana bir gaz lambasını hatırlatıyor, beagle lambası yağı tarifini nasıl yaparım?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Çoğunlukla kandillerde yaptığım ve misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz çok gevrek, pratik ve hazırlaması kolay bir tarif 😊.

  1. Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz, şeker ve sirkeyi bir karıştırma kabına alın.
  2. 2 yumurtanın bir beyazını ayıralım ve kalan bütün yumurtayı ve bir sarısını karışıma ekleyelim.
  3. Un ve kabartma tozunu birlikte ekleyerek başlayalım.
  4. Unu yoğururken yavaş yavaş eklersek montajı daha kolay olacaktır.
  5. Hamurumuz yumuşak olacak.
  6. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp uçlarını birleştirip ekmek şeklini verelim.
  7. Keklerimizi önce yumurta beyazına sonra susamaya batırıp fırın tepsisine yerleştirelim.
  8. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.

Qandeel’i andıran, resimli Qandeel Semedy tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın