Bir kandil andıran, lambalı ekmek tarifi için malzemeler
- 100 gr tereyağ veya tereyağ (oda sıcaklığında olacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı yoğurt
- bir tutam tuz
- şeker tutam
- 2 yemek kaşığı sirke (Ben elma sirkesi kullandım ama üzüm sirkesi de iyidir)
- 2 yumurta (biri ayrılacak)
- 1 poşet kabartma tozu
- 3 su bardağı un (200 ml klasik bardak)
- 1 çay kaşığı susam
Bana bir gaz lambasını hatırlatıyor, beagle lambası yağı tarifini nasıl yaparım?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Çoğunlukla kandillerde yaptığım ve misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz çok gevrek, pratik ve hazırlaması kolay bir tarif 😊.
- Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz, şeker ve sirkeyi bir karıştırma kabına alın.
- 2 yumurtanın bir beyazını ayıralım ve kalan bütün yumurtayı ve bir sarısını karışıma ekleyelim.
- Un ve kabartma tozunu birlikte ekleyerek başlayalım.
- Unu yoğururken yavaş yavaş eklersek montajı daha kolay olacaktır.
- Hamurumuz yumuşak olacak.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayıp uçlarını birleştirip ekmek şeklini verelim.
- Keklerimizi önce yumurta beyazına sonra susamaya batırıp fırın tepsisine yerleştirelim.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
Qandeel’i andıran, resimli Qandeel Semedy tarifi
İçerik Tablosu
ilişkili
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]