Boşnak böreği tarifi

Boşnak böreği tarifi malzemeleri

  • 6 büyük patates
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
  • 1 büyük soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 250 gram margarin

Boşnak böreği tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup rendeliyoruz, soğanları küçük doğrayıp tavada kızartıyoruz, rendelenmiş patatesleri ekleyip kavurmaya devam edip tuz ve karabiberi ekleyip biraz karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
  2. Hamuru hazırlayın, bir kaseye bir bardak un koyun, ılık su ve su ekleyin, yumuşak bir hamur elde edin ve hamuru yarım saat dinlendirin.
  3. Daha sonra bıçakla kesip 7 adet hamur yapıyoruz merdane ile açıp 15 dakika daha bekletip üzerini nemli bir bezle örtüp 250 gram tereyağını eritip bir su bardağı sıvı yağ ile karıştırıp bir kaba alıyoruz.
  4. Böldüğümüz hamurları yuvarlak bir şekilde yuvarlıyoruz, üzerine tabak büyüklüğünde olacak sıvı yağ ve tereyağ karışımından bol miktarda dağıtıyoruz, tüm bezeleri üst üste koyup, üzerlerini yağ ile süsleyip 10 mayalanmaya bırakıyoruz. dakika.
  5. Sonra birer birer bir beze hafifçe açıyoruz, patatesleri bir şerit halinde düz bir şekilde diziyoruz, patatesleri yuvarlayıp sarıyoruz, üstünü süsleyip 170 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Artık servis yapmadan önce yarım saat dinlenmeye hazır. İşte tarif, bizi takip etmeyi unutmayın, tarifi yapın ve fotoğraf çekin, paylaşalım, yeni tariflerde görüşmek üzere.

resimlerle Bosna böreği tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • Boşnakça
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • Yemek tarifi
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

Sonraki haber:

kombi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın