Elek

Kalpurapasti Tarifi Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3,5 su bardağı un
  • Birkaç damla limon suyu

şerbet:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 4 5 damla limon suyu

Kalpurapasti tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Tatlımız için önce şerbet hazırlanıyor.
  2. 10 dakika kaynatın ve üzerine limon suyu damlatarak 5 dakika daha kaynatın.
  3. Hamuru için un ve irmiği yoğurun.
  4. İçine diğer malzemeler ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılır, rendenin önüne konulur ve preslenir.
  6. İçine ceviz koyarak kapatın (bu ölçülerle 20 adet şeker çıktı).
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin.
  8. Piştikten sonra soğuyan şerbetin üzerine dökülür ve dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

resimli kalpurapasti tarifi

  • börek tarifi
  • karıştırılmış
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

kakaolu kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın