Brokoli ve karnabahar graten

Karnabahar ve brokoli graten tarifi için malzemeler

  • 200 gram brokoli
  • 200 gram karnabahar

Beşamel sosu hazırlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • biraz karabiber

yukarı:

  • rendelenmiş çedar peyniri

Brokoli ve karnabahar graten nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Brokoli ve karnabaharı kaynar suda 5 dakika haşlayıp ayrı bir tabağa alın.
  2. Beşamel sos için 1 yemek kaşığı tereyağını küçük bir sos tenceresinde veya tavada eritin.
  3. Ardından unu ekleyip kavurun.
  4. Son olarak sütü ekleyin ve karışımı kaynama noktasına getirin.
  5. Kaynadıktan sonra altını kapatıp tuz ve karabiberi ekleyip az yağlı aldığınız sebzelerin üzerine gezdirin.
  6. 200 derecelik fırında 15 dakika pişirdikten sonra üzerine kaşar peynirini ekleyin ve üzeri kızarana kadar tekrar fırına verin.

Resimli brokoli ve karnabahar graten tarifi

  • börek tarifi
  • Brokoli
  • kemikler
  • Karnıbahar
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Kuru üzümlü kurabiyede aradığınız enfes lezzet

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın